Morčacie zapečené s mrkvou

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Mlieko polotučné60 ml
Zemiaky120 g
Olej olivový extra panenský1 ml
Vajce1 kus
Syr eidam 30 % tuku30 g
Tymián10 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Mäso morčacie150 g

Mäso nakrájame na rezančeky a opečieme v panvici. Zemiaky a mrkvu umyte, ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zeleninu zmiešajte s mäsom. Osoľte, okoreňte a pridajte tymian. Všetko rovnomerne naneste do zapekacej misy. Syr a vajcia rozšľahajte s mliekom a prelejte ním zmes. Pečte v predhriatej rúre po dobu 45 minút na 200 °C.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 524.556 Kj

Bielkoviny7.73 g
Sacharidy7.73 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky6.78 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.16 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina4.02 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.2 g
Gi0.15

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Vajcia a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.