Bulharská polievka s vajcom
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Zemiaky bez šupky | 150 g | |
Vajce varené natvrdo | 1 kus | |
Pažítka | 10 hrsťou | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 2 štipky | |
Olej repkový | 5 ml | |
Zmes zeleniny na lečo (rajčina, paprika biela, cibuľa) | 150 g |
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na rozpálenom oleji pečieme zeleninu na lečo a cesnak, zalejeme vodou, pridáme zemiaky, korenie, osolíme a varime domäkka. Vajce uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na kolieska., Vložíme na tanier, zalejeme polievkou a posypeme pažítkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 422.676 Kj
Bielkoviny | 6.92 g |
Sacharidy | 2.74 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 6.37 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.73 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.15 g |
Vláknina | 0.24 g |
Vápnik | 0.04 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT