Kalerábový krém
Ingrediencie na 1 porciu
Maslo | 5 g | |
Mlieko polotučné | 100 ml | |
Zemiaky | 50 g | |
Reďkovky | 50 g | |
Cibuľa jarná | 2 kusy | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Kaleráb biely | 300 g | |
Lučina | 15 g | |
Muškátový oriešok mletý | 1 g | |
Zeleninový vývar | 200 ml |
Na masle orestujeme na kocky nakrájaný kaleráb a zemiaky. Zalejeme vývarom, pridáme muškátový oriešok, soľ, korenie a povaríme do zmäknutia. Prilejeme sójové mlieko a všetko rozmixujeme dohladka. Podávame ozdobené jarnou cibuľkou, s chlebom natretým Lučinou a obloženým plátkami reďkoviek.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 109.126 Kj
Bielkoviny | 0.78 g |
Sacharidy | 1.7 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 1.52 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.78 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 0.47 g |
Gi | 0.45 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT