Bezlepkové špagety s mrkvou
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Olej olivový | 10 ml | |
Smotana kyslá | 15 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 10 g | |
Špagety bezlepkové | 100 g |
Keď budeš jesť veľa mrkvy, nebudeš potrebovať okuliare- hovorievali naše babičky a mamičky. Vitamín A, ktorý mrkva obsahuje, má naozaj priaznivé účinky pre zdravý zrak.
Aj keď zjete denne jednu či viac kusov mrkvy, nemusíte vôbec prospievať zdraviu svojich očí. Prežúvaním surovej mrkvy využijete len 5 % množstva betakaroténu obsiahnutého v jednom koreni. Už len nastrúhaním mrkvy môžete jeho účinky zvýšiť na 30 %, no najlepšou možnosťou je zeleninu povariť a podávať ju s tukom.
Bezlepkové špagety uvarte v osolenej vode podľa návodu. Mrkvu nakrájajte na tenké rezance. Na panvici rozohrejte maslo alebo tuk, vložte doň kari korenie, mrkvové rezance a 5 minút duste.
Potom primiešajte kyslú smotanu a špagety. Premiešajte, posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou a môžete podávať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 209.014 Kj
Bielkoviny | 1.09 g |
Sacharidy | 7.91 g |
Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
Tuky | 1.23 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1 g |
Vláknina | 4.04 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT