Pečený králik
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Olej olivový | 20 ml | |
Karfiol | 50 g | |
Paprika červená | 1 kus | |
Mäso králičie | 250 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Kapusta kyslá | 30 g | |
Zeleninový vývar | 50 ml |
Králičie mäso je veľmi ľahké a málo tučné. Je tak ideálne, ak práve držíte diétu. Zároveň si na ňom pochutnáte aj keď žiadne diéty nepotrebujete. Aby králičie mäso nebolo suché, často sa kombinuje s niečim mastnejším, perfektne sa k nemu hodí kúsok slaniny alebo bôčika, dokonalé je aj v spojení s dijónskou horčicou.
Porciu králika dobre umyte. Na plech si na prúžky nakrájajte jednu papriku, 3 lyžice sterilizovanej kyslej kapusty, cibuľu, môžete pridať aj kúsok karfiolu. Na zeleninu položte porciu králika a zalejte olivovým olejom. V priebehu pečenia podľa potreby podlievajte vývarom. Mäso priebežne kontrolujte a pečte približne 45 minút.
Odporúčame podávať s celozrnnou knedľou, zemiakmi alebo napríklad s ryžou či ľahkou zeleninovou prílohou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 347.976 Kj
Bielkoviny | 2.25 g |
Sacharidy | 14.08 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 4.27 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
Vláknina | 5.07 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT