Pečený králik

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Olej olivový20 ml
Karfiol50 g
Paprika červená1 kus
Mäso králičie250 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Kapusta kyslá30 g
Zeleninový vývar50 ml

Králičie mäso je veľmi ľahké a málo tučné. Je tak ideálne, ak práve držíte diétu. Zároveň si na ňom pochutnáte aj keď žiadne diéty nepotrebujete. Aby králičie mäso nebolo suché, často sa kombinuje s niečim mastnejším, perfektne sa k nemu hodí kúsok slaniny alebo bôčika, dokonalé je aj v spojení s dijónskou horčicou.

 

Porciu králika dobre umyte. Na plech si na prúžky nakrájajte jednu papriku, 3 lyžice sterilizovanej kyslej kapusty, cibuľu, môžete pridať aj kúsok karfiolu. Na zeleninu položte porciu králika a zalejte olivovým olejom. V priebehu pečenia podľa potreby podlievajte vývarom. Mäso priebežne kontrolujte a pečte približne 45 minút.

 

Odporúčame podávať s celozrnnou knedľou, zemiakmi alebo napríklad s ryžou či ľahkou zeleninovou prílohou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 347.976 Kj

Bielkoviny2.25 g
Sacharidy14.08 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky4.27 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.88 g
Vláknina5.07 g
Gi0.15

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.