Hovädzí vývar
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Zeler | 20 g | |
Petržlen koreň | 20 g | |
Hovädzie hrudné | 100 g | |
Cesnak | 1 strúčik |
Hovädziu hruď nasekáme a zeleninu nakrájame nahrubo. Cibuľu a cesnak nelúpeme, cesnak len rozkrojíme alebo roztlačíme. Všetko osmažíme na oleji, pridáme korenie, zalejeme studenou vodou, privedieme k varu, trochu osolíme, zmiernime príkon tepla a ťaháme aspoň tri hodiny. Počas varenia zbierame vzniknutú penu na povrchu. Vývar scedíme cez jemné sitko alebo plátno, dochutíme soľou, prípadne mletým čiernym korením, mäso očistíme z kostí a nakrájame. Podávame s celestínskymi rezancami a na skus varenou zeleninou alebo vmiešame vajcia či akúkoľvek inú vložku (halušky, rezance, pečeňová ryža, pečeňové knedličky atď.)
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 185.065 Kj
Bielkoviny | 1.58 g |
Sacharidy | 8.53 g |
Tuky | 0.25 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 4.1 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT